A nagy sikerű Magyar Párizs kiállítás-sorozaton belül világhírű szobrászok munkáit láthatjuk, akiknek szinte a teljes életműve Franciaország művészeti áramába tartozott.

Az École de Paris kiemelkedő tagjai közül Miklós Gusztáv, Csáky József, Beöthy István, Anton Prinner, Sylvester Katalin, Victor Román és Szabó László alkotásai láthatók egészen az 1930-as évektől.

A fa és bronz technikával készült alkotások jellemzően a 20. század eleji avantgárd irányzatok, főleg a szürrealizmus, a kubizmus, majd később az art deco és az absztrakt stílus jegyeit hordozzák magukban.

A Falk Miksa utcai galériában a hazai közönség most először találkozhat ezekkel az egyedülálló szobrokkal, amelyek közül jó néhányat már többször is kiállítottak olyan neves nemzetközi múzeumokban, mint például a párizsi Pompidou-központ, a Rodin Múzeum, a Musée National d’ Art Moderne vagy a New York-i Metropolitan Múzeum.

Ez a hiánypótló kiállítás egyben utat is nyit a fent említett alkotók művei számára, hogy végre elfoglalják méltó helyüket a magyar művészettörténetben is.

A kiállítás ingyenesen látogatható július 30-ig. A tárlat megtekintéséhez a kmfagallery@gmail.com e-mail-címre várják a regisztrációt.

Fotó: Kálmán Makláry Fine Arts