A Fidelio Művészek a Művészekért elismerését december 17-én a Magyar Nemzeti Múzeumban veheti át a dramaturg.

A díjat idén Radnóti Zsuzsa dramaturg kapja, akit a Kortárs Magyar Dráma-díj létrehozásáért terjesztett fel a Fidelio szerkesztősége. Cél, hogy olyan művészembereket ismerhessen meg a közönség, akik mecénás gondolkodással, a magánvagyonukból a kulturális szcénát segítik. A decemberi eseményen derül ki, melyik nagyvállalat, kis-és középvállalkozás és mecénás veheti át az elismeréseket.

A Radnóti Zsuzsa által alapított Kortárs Magyar Dráma-díj olyan kortárs drámákat, színpadi írásműveket díjaz, amelyek közéleti tartalmúak, kritikus hangvételűek, a történelmi múlt eddig kibeszélhetetlen, fájdalmas eseményeiről vagy a minket körülvevő jelenkori magyar valóságról szólnak.

Az Art is Business díjátadón további három kategóriában osztanak ki a szervezők elismeréseket. Ezzel azokat a felelősen gondolkodó nagyvállalatokat, kis- és középvállalkozásokat és mecénásokat díjazzák, akik nyitott és befogadó szellemiséggel, tudatos választás útján lépnek kapcsolatba a művészeti élet képviselőivel és projektjeivel, majd együttgondolkodás során alakítanak ki működő konstrukciókat a közös jó érdekében.

A kiemelt fotót Szkárossy Zsuzsa készítette Radnóti Zsuzsáról.