A Karantén-naplók által közvetlenül a művészek kapnak lehetőséget beszámolni a koronavírus-járvány kitörése óta készült műveikről. A nyolc részt vevő képzőművész − Bánki Ákos, Fabricius Anna, Giczy Kristóf, Paráda Zoltán, Richter Sára, Soós Nóra, Szabó Klára Petra és Tóth Kinga − saját alkotásaik közül választották ki azt a művet, mely számukra kifejezi a vírushelyzet miatt megváltozott élethelyzetet.

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. által életre hívott sorozatban tematikai és egyéb megkötés nem volt, a bemutatott művekben sok a közös, több munkában visszaköszönnek olyan emblematikus tárgyak, mint az arcmaszk vagy a gumikesztyű. Az alkotásokban szintén gyakran lehet találkozni az emberi test témájával és azzal, hogyan változik a testszemlélet a befelé fordulás és az elszigetelődés következtében.

Az online térben számos technika képviselteti magát: festmények, fotográfiák, rézkarcok, textilalkotások és performanszrészletek engednek bepillantást a művészek személyes történeteibe. A Karantén-naplók különlegessége, hogy az alkotásokon túl a művészek naplóbejegyzésekkel egészítik ki műveiket, bensőséges hangnemben visszatekintve megváltozott mindennapjaikra.

A Karantén-naplók április 19-től olvashatók ezen az oldalon és a MANK közösségi felületein.

Kiemelt kép: Szabó Klára Petra munkája